ZADAR- Volonterski centar na vrhu Kalelarge bit će mjesto gdje će volonteri dobiti knjižnicu ali i informaciju gdje mogu volontirati, te edukaciju.

Posredovanje između institucija i ustanova te onih koji žele dobrovoljno pomagati, stjecati iskustvo i učiti bit će glavni zadatak voditelja Volonterskog centra Josipa Vidova koji mora napraviti i bazu podataka zadarskih volontera. On je izabrana na natječaj na koji je se javilo deset kandidata. Sa zanimanjem radnog terapeuta, Vidov iza sebe ima staža u volontiranju kako u Zadru, tako i u Zagrebu. Njegovo radno mjesto zajedničkim će snagama financirati Županija i Grad Zadar koji je ustupio prostor. 


Za otvaranje prvog Volonterskog centra u javnosti se najviše zalagala dojučerašnja HDZ-ova gradske vijećnice i ravnateljica Doma Sv. Frane Maja Pletikosa.
U ime osnivača Udruge socijalnih radnika, ona je na današnjoj svečanosti otvaranje centra istaknula kako glavni cilj ostaje uključivanje građana i promicanje volonterstva u lokalnoj zajednici radi poboljšanja kvalitete usluga korisnika Volonterskog centra.