Danijel Telesmanić- Did, vijećnik HDZ-a, pitao je danas pročelnika Grada Zadra za poljoprivredu i razvitak otoka Ivicu Katića hoće li i u ovoj godini biti problema s vodonoscima odnosno vodoopskrbom.

- Ja znam da on ima najmanje novca, ali on će to riješiti. Trebam li zvati prijatelja i suborca Kotromanovića (op.a. ministar obrane Ante Kotromanović), pitao se Telesmanić.

Katić je rekao kako se već sada radi na rješavanju problema vodoopskrbe, a naglasio je i pozitivnu činjenicu kako je ovo kišna godina.

-Resorno ministarstvo treba odrediti svog predstavnika za javnu nabavu, prosječnu cijenu vode, i svotu koju će dodijeliti zadarskom Vodovodu. S obzirom na to da je kišna godina, nadamo se da ćemo trebati manje sredstava. No znamo da je Ministarstvo za cijelu Hrvatsku izdvojilo 11 milijuna kuna, a lani je to bilo 13 milijuna. Nadamo se da će sredstva od lani biti dovoljna za troškove vodonosca. Prije dva dana smo bili na Silbi. Planirano je sanirati potpornu mjesnu mrežu, sve vodospreme, a isto planiramo na još nekim otocima. Gotova je i građevinska dozvola za vodovod za Olib, Silbu i Premudu, izvijestio je pročelnik Katić.