Nakon kraćeg predaha, na područje gorske i kopnene Hrvatske sutra se ponovno vraćaju snježne pahulje, a bit će i osjetno hladnije nego prethodnih dana.

Današnji dan bit će većinom oblačan i kišovit, s time da će na Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, a mjestimice i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, biti i obilnije kiše. U višim predjelima Gorskog kotara kiša će tijekom noći prijeći u snijeg. U kopnenoj Hrvatskoj puhat će umjeren jugoistočnjak, dok se na Jadranu očekuje jak jugo. U unutrašnjosti zemlje nastavit će se rast temperatura započet prethodnog dana, pa se u jutarnjim satima očekuje od 3 do 7 stupnjeva, a u najtoplijem dijelu dana od 5 do čak 14 Celzijevih stupnjeva na istoku Slavonije. Na Jadranu će jutra biti toplija, od 9 do 14 stupnjeva, dok će se dnevne temperature kretati između 11 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Pretežito oblačno vrijeme s oborinama nastavit će se i sutra, ali će biti i osjetno hladnije. Kiša će biti češća i obilnija na Jadranu, a u unutrašnjosti će postupno prijeći u snijeg. Vjetar će u unutrašnjosti zemlje biti većinom slab, na Jadranu će postupno zapuhati umjerena, podno Velebita na udare jaka bura, dok će na krajnjem jugu biti umjerenog jugozapadnog vjetra. Jutarnje temperature u unutrašnjosti zemlje bit će između -1 i 5, na Jadranu od 6 do 12 stupnjeva, dok će se maksimalne dnevne u kopnenim predjelima kretati između 0 i 4, a na obali i otocima od 7 do 12 stupnjeva.

U srijedu nas očekuje dodatni pad temperatura, ali i kratkotrajni prestanak oborina. Već u četvrtak ponovno će u kopnenim i gorskim predjelima pasti snijeg, a prestanak padalina očekuje se za vikend, koji bi, prema prognozama meteorologa, trebao biti suh, sunčan, ali i iznimno hladan, posebno na kopnu. Temperature bi se za vikend na sjeverozapadu zemlje mogle spustiti i do -15 stupnjeva u Karlovcu, odnosno -13 stupnjeva u Zagrebu. Zahladit će i na Jadranu, pa bi se tako i na jugu zemlje jutarnje temperature mogle spustiti ispod ništice, dok će se dnevne za vikend kretati većinom do 10 stupnjeva.