Internetske stranice Turističke zajednice grada Zadra (www.tzzadar.hr) na najvećem su nacionalnom natječaju za najbolje webove u Hrvatskoj i regiji VIDI WEB AWARDS 2012 drugi put zaredom uvrštene među "najbolje od najboljih". Ove godine u kategoriji "Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi".

"Stranica prepuna sadržaja, interaktivne mape, virtualne šetnje itd ... u obnovljenom izdanju"


Turistička zajednica grada Zadra nedavno je predstavila novi izgled svojih internetskih stranica i to uoči početka turističke sezone 2013. i najave novih zračnih linija, što bitno utječe na povećanje broja posjetitelja. Stranice je ponovno izradila zadarska tvrtka SPRING MEDIA, osnovana 2008. godine. Dugogodišnje iskustvo njezinih djelatnika u kreiranju internetskih stranica urodilo je brojnim priznanjima, a stranice koje je izradila ova tvrtka već su četvrtu godinu zaredom među najboljima u kategorijama po izboru Vidi Web Awards.

Nakon što je 2011. godine prošla verzija internetskih stranica TZG Zadra proglašena jednom od 10 najboljih hrvatskih turističkih stranica, TZG Zadra je nastavila raditi na internetskoj promociji, a u srpnju 2012. objavljene su i web stranice prilagođene pregledu s mobilnih uređaja, koje su također ušle u krug od 1.288 nominiranih stranica u 2012. godini, u kategoriji "Mobilni web i aplikacije".

Reorganizacijom sadržaja stranica postignuta je veća preglednost i lakoća uporabe informacija koje se na stranici nalaze, a stranice su izrađene korištenjem najnovije HTML5 tehnologije. Također, pri izradi internetskh stranica korišten je responsive design, pa se izgled stranice prilagođava veličini ekrana uređaja. Ovim redizajnom internetske stranice, Turistička zajednica grada Zadra i dalje postavlja nove standarde web promocije na zadovoljstvo posjetitelja čiji je broj iz godine u godinu sve veći.

Na najveći nacionalni natječaj za najbolje Webove u Hrvatskoj i regiji, VIDI WEB TOP 100, u 2012. godini se prijavilo oko 4.446 webova, no oznaku nominirane web stranice dobilo je svega 1.288 web odredišta i mobilnih aplikacija. Samom nominacijom ti su webovi ušli u krug odabranih, jer su zadovoljili tehnološke i sadržajne zahtjeve kakvi karakteriziraju suvremene webove. Svi nominirani, najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih Webova, te dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada u jedanaest kategorija, mogu se naći na web stranici top100.vidi.hr.