Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako ima apsolutno povjerenje u glavnog tajnika stranke Milijana Brkića kojeg mediji prozivaju da je plagirao svoj diplomski rad na Visokoj policijskoj školi.

"Ja imam apsolutno povjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik, čovjek nevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti, a sadržaj tube u kojoj on drži diplomu i od kojih autora je on sastavio svoj diplomski rad te popis literature mene u ovom momentu ne zanima", rekao je Karamarko novinarima dodavši kako je Brkić čovjek koji ima vjerodostojnost, koji se dokazao i ne treba se više dokazivati.

Medijske napise o Brkiću nazvao je ružnom insinuacijom. "To je čovjek koji je bio među tri najbolja studenta u svojoj generaciji, čovjek koji je ratovao, cijeli svoj život posvetio Hrvatskoj, heroj Domovinskog rata, kojem su ljudi umirali na rukama, koji je bio uvijek u prvim redovima i koji je bio u prvim redovima kad smo se borili protiv korupcije i kriminala", poručio je Karamarko iz Hrvatskog sabora.

Za medijske napise prema kojima se Brkićev diplomski rad našao među 26 gotovo ili sasvim podudarnih završnih i specijalističkih radova na Visokoj policijskoj školi, Karamarko je kazao kako je to stampedo režimskih novina na HDZ.

"Režimske novine i dalje jurišaju, jedan režimski stampedo na HDZ i sve procese koje se u stranci događaju. Interesantno je, nakon presude gospodine Sanaderu, da se događaju ovakve stvari. Oni pokušavaju naći jednu kopču i poveznicu između starog HDZ-a i novog HDZ-a", naglasio je čelnik HDZ-a dodavši kako očekuje daljnje napade, no da će i njih izdržati.

Na novinarsko pitanje hoće li Brkić biti sankcioniran u stranci ako se dokaže da je prepisao svoj diplomski rad, Karamarko je odgovorio protupitanjem: "Jeste li vi, kad ste radili svoj diplomski rad, kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave? Kompilirali s mentorom". Dodao je također i kako neće ulaziti u to kako se to radi na policijskoj akademiji.

"Pokušaj da se poveže kriminalizirani HDZ s ovim novim, neće uspjeti", poručio je Karamarko dodavši kako je on sada predsjednik HDZ-a, kao i da je 2004. bio prvi čovjek koji je "pokrenuo pokretanje postupaka protiv kriminala u pretvorbi".

Upitan želi li reći kako Milijan Brkić nije na popisu 26 osimnjičenih za plagijat, Karamarko je zapitao: "Što znači sumnjivi? Ne radi se o intervenciji i postupku DORH-a niti policije, radi se o stegovnom postuku protiv dvojice profesora, koliko sam razumio, na policijskoj akademiji. Prema tome, što znači diplomski rad, diplomski rad je kompiliranje i kompilacija, nije znanstveni rad. To nije doktorat. Prema tome, takve neukusne primjedbe kakve možemo čitati u režimskim novinama, takve naslovnice koje objavljuju režimske novine, doista nemaju smisla".

Medije koji su objavili tekst o glavnom tajniku HDZ-a optužio je da se ponašaju po sustavu prema kojem sto puta ponovljena laž postaje istina. "Međutim, bojim se da će stoput ponovljena laž reći istinu o njima", ustvrdio je čelnik HDZ-a.

Na pitanje kako to da policija danas nije htjela opovrgnuti vijest da je među 26 radova i rad Milijana Brkića, Karamarko je odgovorio: "Što će policija demantirati kad policija s guštom i gura takve informacije, dezinformacije prema spomenutim režimskim novinama".

Novinarima je potvrdio kako je s glavnim tajnikom stranke razgovarao, ali nije htio reći što mu je rekao. "Što je gospodin Brkić meni rekao, to ću ostaviti za sebe", poručio je Karamarko.