Sutkinja Općinskog suda u Zadru Sandra Radanović jučer je odgodila suđenje 42-godišnjem Zagrepčaninu Kristijanu Berišiću optuženom za nehajno izazivanje prometne nesreće na Masleničkom mostu prije pet godina u kojoj je poginuo tada 39-godišnji Smiljan Dučkić.

Očevid od tri sata

- Poziv okrivljeniku za današnje ročište vraćen je uz naznaku kako pošiljka nije preuzeta, a osim toga, njegova braniteljica Margita Plažanin pismenim je putem 22. listopada sudu dostavila obavijest o otkazivanju punomoći. Stoga se današnje ročište odgađa jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke za održavanje glavne rasprave - obrazložila je Radanović.

Berišić je upravljajući skupocjenim BMW-om zagrebačkih tablica udario u betonski rubnik nakon čega je nesretni Smiljan Dučkić, koji je sjedio na suvozačevom sjedištu, ispao iz jurećeg vozila i na mjestu poginuo.

Očevid na mjestu nesreće trajao je više od tri sata, a ono što se tada moglo od policije i istražnog suca Županijskog suda u Zadru doznati, upućivalo je na zaključak da su nesreći kumovali umor i brzina od gotovo 200 kilometara na sat.

Zaspao za volanom?

Berišić se, naime, kretao autocestom iz pravca Zadra prema Zagrebu, te je prije dolaska na Maslenički most izgubio kontrolu nad vozilom, udario u lijevi rubnik, odbio se od njega nekoliko puta i potom se nastavio nekontrolirano kretati još stotinjak metara stružući automobilom po ogradi. Putem je iz vozila ispao nesretni suvozač, koji je na mjestu poginuo, dok su Berišić i dvije godine mlađi brat poginulog Smiljana, Roko Dučkić, s teškim ozljedama prevezeni u Opću bolnicu Zadar. Iako tada nitko sa sigurnošću nije mogao reći što se točno dogodilo, špekuliralo se kako je vozač zbog umora, najvjerojatnije, zaspao za volanom.