Unatoč medijskim napisima kako bi dobitnik milijun kuna Leonard Mlinarić iz Belog Manastira, a koje je osvojio nedavno u popularnom kvizu HTV-a "Sve u 7", mogao dobiti puno manji novčani iznos, to se ipak pokazala kao netočna vijest. Naime, zbog različitog tumačenja Zakona neki su objavili kako bi Mlinarić mogao dobiti tek 747.500 kuna od osvojenih milijun kuna nakon što se odbiju svi porezi koji idu državi.

No, kako su nam objasnili s HRT-a, to nije točno.

"Prema Pravilima i propozicijama kviz show emisije "Sve u 7!", sve nagrade osvojene u programu "Sve u 7!" u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, objavljenom u Narodnim novinama 177/04, članak 9., točka 2.6 nisu oporezive porezom na dohodak i natjecateljima se isplaćuju u punom iznosu osvojenog. Natjecatelj Leonard Mlinarić dakle dobiva puni milijun", rekli su nam s HRT-a.

Također objasnili su nam kako se HRT obvezao svim osvajačima nagrada u programu "Sve u 7!" dostaviti potvrdu o neoporezivanju porezom na dohodak osvojenih nagrada, a u skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak objavljenom u NN 177/04, članak 9., točka 2.6. Prema toj potvrdi Mlinarić je oslobođen od daljnjeg plaćanja državi na taj iznos.

Prema tome, milijunaš s HTV-a - ostaje milijunaš!