Na nedavnoj konferenciji za novinare čelnik SDP-a Paga i kandidat za gradonačelnika Dario Grašo govorio je ne samo o manjku u gradskom proračunu u iznosu od gotovo šest milijuna kuna, te o ostvarenju samo četvrtine od planiranih 38 milijuna kuna proračuna, nego i o ponovnom aktiviranju dogradonačelnika Tina Herende.

Prije godinu dana Herenda je, naime, dobio kaznenu prijavu zbog utaje gotovo dva milijuna kuna, na Linićevoj listi poreznih dužnika objavljenoj ovog ljeta njegova supruga zauzima prvo mjesto u Zadarskoj županiji s dugom od 2,9 milijuna kuna.

Grašo je, međutim, primijetio da taj porezni dug očito Herendi ništa ne smeta jer ponovno obavlja dužnost zamjenika gradonačelnika, s koje ga je lani udaljio gradonačelnik Fabijanić Njekulin.

Gradonačelnik je "osobno preuzeo sve dužnosti" koje je obavljao dogradonačelnik i na taj način vjerovao da je udovoljio zahtjevima oporbe za Herendinom smjenom.

No, u biti se ništa nije dogodilo, Herenda nije podnio ostavku niti je pokrenut postupak za njegovu smjenu. A porezni dug je ostao.

- Podnio sam prigovor na ovako određen porezni dug i to je u postupku, pa ne bih detaljnije komentirao. No, bitno je da taj posao, za koji mi je određen porezni dug, nema nikakve veze s poslom zamjenika gradonačelnika - kaže Herenda.

- Ostavku neću podnijeti, mene može smijeniti samo narod koji me je izabrao i zato smatram da i dalje mogu normalno obavljati svoju dužnost - zaključuje dogradonačelnik Paga.