Zagrebačka burza jutros je obustavila trgovanje dionicama Belja i to do podneva. Ista se stvar dogodila i u petak po nalogu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa). Razlog je sudska presuda Visokog Upravnog suda kojom je poništeno Hanfino rješenje prema kojem Agrokor mora preuzeti dionice Belja koje nisu u njegovu vlasništvu te da mora objaviti ponude za preuzimanje Belja.

Hanfa je priopćila da bi bilo pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan. U priopćenju dodaje kako će postupiti u skladu sa člankom 62. Zakona o upravnim sporovima, prema kojem se nakon sudskog poništenja akta predmet vraća u stanje u kojem je bio prije toga poništenja te da mora biti donesen drugi akt i to najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude.

Zagrebačka burza jutros je obustavila trgovanje dionicom Belja budući da navedeno priopćenje Hanfe sadrži informacije koje bi u značajnoj mjeri mogle utjecati na cijenu dionice te tvrtke. Trgovanje dionicama Belja bilo je u petak obustavljeno od 12,30 sati do kraja radnog dana. Zadnja cijena te dionice prije obustave bila je 79,01 kunu, što je 7,68 posto manje nego tjedan ranije. Agrokor ima 5.579.663 dionica Belja, što je 67,92 posto.