ZADAR - Iako je prošlo niti dvije godine od imenovanja Danijele Jadrijev za ravnateljicu Centra za socijalnu skrb, krajem prošlog tjedna objavljen je natječaj za ravnatelja te ustanove koja je u nadležnosti Ministarstva socijalne politike i mladih Miljenke Opačić.
No, u tom ministarstvu nemoguće je bilo dobiti bilo kakvo objašnjenje telefonskim pozivima na kabinet ministrice.Nitko se nije javljao ni u tajništvu ministarstva, a da ne govorimo o e-mailu, upućenom prošli petak,  na koji nismo dobili odgovor.

Tražeći pojašnjenje kod Maria Pešuta, gradskog pročelnika za socijalnu skrb, doznali smo kako on više nije predsjednik Upravnog vijeće čiji je saziv promijenjen. Naravno, politički, kao što je po istom kriteriju bio određen i prethodni.
I sada kreće prava potraga za sazivom Upravnog vijeća, koji nigdje nije službeno objavljen iako je imenovanje bilo prije mjesec dana. U Zadarskoj županiji dobivamo, primjerice, staru odluku županijske skupštine, koje je predložilo Mašu Pešu za članicu UV, a u međuvremenu je imenovana Dubravka Dragaš, stručna savjetnica u županijskom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb.

Iako je na godišnjem odmoru dosadašnja ravnateljica Danijela Jadrijev nam je kazala kako se natječaj objavljuje zbog zakonskih izmjena, uglavnom formalne naravi do kojih je dva puta došlo u godinu dana. Najavila je i da će se javiti na novi natječaj.
Na prethodnom natječaju je imala dvije protukandidatkinje. Od ravnateljice smo konačno doznali i tko su novi članovi Upravnog vijeća koji su raspisali natječaj i koji će birati novog ravnatelja, odnosno ravnateljicu na četiri godine. Ministarstvo socijalne politike kao osnivač predložila je troje članova. Dr. Nadiu Cavenago Morović, Tatijanu Petrić i Šimu Vuleliju, četvrta je Dubravka Dragaš, a peti član je predstavnik Centra za socijalnu skrb.