Zagrepčanin Ž. G. (44), službenik u banci, uhićen je jučer zbog zlostavljanja vlastite djece. Policija je oca zlostavljača uhitila prema nalogu dječje pravobraniteljice Mirjane Jestotić, koja je reagirala na anonimnu dojavu susjede zlostavljane djece Kate Špiljić (78).

Kako doznajemo, Ž. G. je dvoje maloljetne djece S. G. (13) i P. G. (15) tjerao da rade kućanske poslove, iako Zakon o radu izričito zabranjuje rad maloljetnicima. No to nije sve. Nemilosrdni zlostavljač djeci nije uplaćivao naknadu za njihov rad. Nesretnu je djecu tjerao da usisavaju, brišu prašinu, peru posuđe, pa i da povlače vodu nakon obavljanja nužde - potpuno besplatno!

- Ja sam odmah primijetila da nešto nije uredu. Ta su djeca imala tragove deterdženta na rukama i prašine na kosi. Oni su oduvijek bili čudna obitelj. Ne slave Valentinovo, ne slave Noć vještica, ne slave niti jedan tradicionalni hrvatski praznik. Čudaci! - rekla nam je susjeda Kata.

Kako neslužbeno doznajemo iz povjerljivih izvora, uhićeni je otac tijekom privođenja stalno ponavljao: "Samo sam im želio usaditi radne navike". Navodno je i zaplakao. No ne znamo je li plakao zbog toga što se pokajao za nedjela ili zato što će trunuti u zatvoru do kraja života. Hrvatska javnost i susjedi nesretne obitelji zgroženi su tim nedopustivim i zaostalim ponašanjem.

News-Bar