ZADAR- Jedan od načina da se Kažimiru Zankiju ukaže dužno poštovanje je i taj da današnji predstavnici lokalne samouprave, preko povjerenstva za preimenovanje ulica, imenuje jednu od ulica njegovim imenom. Kazao je to u svom pisanom odgovoru zamjenik gradonačelnika Dražen Grgrurović. O doprinosu u razvoja grada trebale bi učiti sadašnje i buduće generacije Zadrana, drži Grgurović.


Grgurović je to napisao u sklopu odgovora vijećniku Josipu Vlahoviću koji je pitao što se radi na prometnoj strategiji Zadra nakon Zankija koji je u tome bio revolucionaran za Zadar.
Zamjenik gradonačelnika tvrdi kako je zbog svog prometnog značaja Zadar utemeljen pred 3000 godina. A kako su se u u posljednjih desetak godina pred uvjeti iz te 3000 godina povijesti Grada pretvorili u stvarne uvjete. Tako da Zadar ima najbolju povezanost na našoj obali Jadrana, uvjeren je Grgurović i tome odmah dodaje kako u Hrvatskoj postoje ne male snage koje smatraju da je to napravljeno na štetu drugih gradova.
I onda navodi kako je završena auto- cesta koja ne ide preko Bosne, četverotračni spoj na Gaženicu, kako je renovirana Zračna luka, gradi se luka u Gaženici, izgrađeno je pristanište za kruzere, sanirana je luka Jazine, što god to značilo, te je uvrštena željeznička mreža i spoj Zadar - zagreb u prioritete EU.

Za ukidanje zimske veze Zadra s Anconom kriva je Jadrolinija, ističe Grgurović, a gradske vlasti zaslužne što su stupile u kontakt s drugim brodarima i dat će prednost onima koji će tu liniju održavati cijelu godinu.
Živi bili pa vidjeli!