Udruga za promicanje zdravog načina života "Biograd na Moru - Zdravi grad" i Lokalna akcijska grupa Laura organiziraju 1. svibnja 2012., inicijativu "Od parka do kampa".

Organizatori Vas pozivaju da praznik rada obilježite na zdrav način - šetnjom! I to od parka do kampa Sv. Dominik u Biogradu na Moru. Okupljanje u parku počinje već u 8:45, a u 9 sati se polazi prema kampu. Dozvoljena su sva sredstva transporta osim motornih vozila!

U kampu Vas očekuje ugodno druženje u prirodi, besplatni zdravstveni pregledi (šećer u krvi, tlak), zabavni i sportski program za djecu i mlade, te Sajam mediteranskih proizvoda kojeg organizira Lokalna akcijska grupa Laura. Otvorenje sajma je predviđeno u 9:30 sati.

Ova inicijativa je prvi put organizirana 2010. godine i zabilježila je odličan odaziv građana. Ove godine inicijativi će se priključiti i delegacija iz Japana koja stiže u službeni posjet dopredsjedniku udruženja Gradonačelnici za mir - Ivanu Knezu, gradonačelniku Biograda na Moru.

Delegaciju čine Okubo Kazuya, Otsuka Kengo te Tomihisa Taue, gradonačelnik Nagasakija, zajedno sa Filipom Deheegher, predstavnikom Belgijske delegacije u udruženju, koji će također sudjelovati u inicijativi.

Suorganizatori inicijative su Grad Biograd na Moru, Bošana d.o.o., Sportska zajednica, Turistička zajednica Biograd, Dječji vrtić Biograd, Osnovna škola, Srednja škola, Savjet mladih.