ZADAR- Zaslugom zadarskog proslavljenog nogometaša Josipa Skoblara, koji je ujedno i sportski direktor Nogometnog kluba Marseille,  prošlog je petka upriličen  susret između predstavnika grada Zadra na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Draženom Grgurovićem i predstavnika Grada Marseillea, javili su iz protokola Grada Zadra.

Zamjenik gradonačelnika Grgurović i ovaj susret je iskoristio za prezentaciju grada Zadra i njegovih turističkih potencijala.

Valja istaknuti da se sve događalo u prostorima najveće regionalne medijske kuće La Provence u prisustvu njihovog generalnog direktora, zamjenika gradonačelnika grada Marseillea, direktora Nogometnog kuluba Marseille te velikog broja novinara. Kao razultat ovog susreta i razgovora, postignut je dogovor o uspostavi suradnje među gradovima Zadrom i Marseillom i na drugim razinama, ponajprije kulturi i školstvu.

Neposredni povod ovom za promidžbu Zadra važnom događaju, bilo je otvorenje nove Ryanairove zračne linije Marseille - Zadar, koji je objavljen s fotografijama sudionika i obaviješću o upravo uspostavljenoj zračnoj liniji Marseille - Zadar u sutrašnjem broju najtiražnijeg dnevnog lista La Provence (naklada 180 tisuća primjeraka).