Gradska televizija je dobila 10 -godišnju koncesiju po ponovljenom natječaju. Odluka još nije službeno objavljena u Narodnim novinama, ali je stigla u sjedište Gradske televizije poštom. 


No, vrlo brzo bi trebala stići i inspekcija HAKOM-a koja mora provjeriti imali li ta lokalna televizija uvjete za program kojeg je ponudila po svojoj prijavi.

A kako stvari stoje tamo će naći direktoricu Ljiljanu Lokas i njenog sina Juricu, dvije tajnice, trojicu iz režije, ali niti jednog snimatelja ni novinara. Paradoksalno je da Gradska televizija nema glavnog urednika jer je Marina Mihovilović Pajkin, praktički dobila otkaz kada je tražila da im se isplate plaće koje nisu vidjeli više od pola godina.
I za vrijeme prisilnog godišnjeg odmora glavna urednica je pisala programsku osnovu, nadopunu prijave za natječaj. Umjesto zahvalnosti i plaće ona je jučer gotovo izjurena iz prostorija u Molatskoj ulici.

Kada je GTV-u prije dva mjeseca od strane Vijeća za elektroničke medije uskraćena koncesija  onda je to bilo upravo zato što nisu dovoljno dobro prezentirali svoj program. Zajedno s glavnom urednicom Marinom Mihovilović Pajkin i novinarke Sanja Frkić i Sanja Rogošić odbile su raditi bez da im se plati minuli rad od pola godine.
Direktorica Lokas kao da je jedva dočekala da se riješi onih koji stvaraju program te im je prvo tražila da sami daju otkaz a onda im najavila kako će im poslati papire.

Iako se radi o maloj medijskoj kući, djelatnici nisu nikada vidjeli vlasnicu Gradske televizije Danielu Dumass koja je preko svoje tvrtke Nova diplomacija registrirana u rujnu prošle godine s temeljnim kapitalom od čak 335 tisuća kuna. Od kada je Nova diplomacija preuzela GTV, od tada novinari nisu dobili plaću. Da bi zadržali koncesiju koju moraju plaćati, kao i ostale dadžbine Državi, Gradska televizija će, morati potražiti novi kadar jer moraju uvjeriti HAKOM da oni mogu raditi lokalnu televiziju.