Nakon što je na portalima pročitao kako je gradonačelnik Zvonimir Vrančić napustio promociju knjige o Anti Gotovini, autor knjige Mladen Pavković uputio je otvoreno pismo kao ispriku.

Pavković kaže kako je tek kasnije primijetio da je Vrančić napustio promociju jer nije želio slušati o partizanima i homoseksualcima. To je Vaše pravo i iznad svega ga poštujem, poručuje Pavković koji navodi kako ne zna što ga je to toliko povrijedilo u njegovom izlaganju, ali ako jeste bilo što, on se ispričava.
„ Nisam imao namjeru kao što ste očito shvatili vrijeđati partizana i homoseksualce već jednostavno(možda malo nespretno) ukazati kako se oni bore za svoja prava, a mi hrvatski branitelji (svaka čast iznimkama) šutimo ili smo prepušteni marginaliziranju", pojašnjava Pavković i ističe „kako je ta skupina jedinstvena a mi razjedinjeni". Ako ste to možda krivo protumačili, oprostite mi, moli Pavković a onda dodaje kako svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i on, pa tako i Vrančić kojem na kraju zahvaljuje što je došao i što se bori za hrvatske branitelje .
Pavković tvrdi da je lažna informacija kako su se za zadarskim gradonačelnikom koji je sjedio u prvom redu digli „suborci Generala." Dodaje kako je po završetku promocije bilo onih koji su mu čestitali i pozvali ga ne nove promocije te knjige, a a neki su, kaže, na žalost osudili čin gradonačelnika Vrančića, s čim se predstavljač knjige o Gotovini, nije mogao složiti. Pavković na kraju zaključuje kako svatko ima pravo na svoje mišljenje te još jednom izražava nadu kako će gradonačelnik Zadra prihvatiti njegovu ispriku.
No, to nismo mogli doznati jer je Vrančić na službenom putu u Zagreb i nije nam se javljao na mobitel.