ZADAR- Ronilac HGSS-a Hrvoje Čižmek danas je iza 12 sati u moru trajektne luke Preko pronašao plavi BMW u kojem je, pretpostavlja se, 43-godišnji Josip Zagoršak.
Građevinar je nestao s otoka Pašmana gdje je posljednji put viđen u nedjelju u Dobropoljani, u jednom kafiću.
Uz policijsku potragu koja je službeno objavljena u ponedjelajk za njim su posljednja tri dana tragali iz zadarskog i splitskog GSS-a.
- Pretražili smo oko 300 kilometara terena, bez ikakvog traga. Imali smo informaciju da nije prešao autom s otoka pa smo bili uporni. Uz nas 25-oro iz Zadra, četvoro kolega iz Splita pretraživalo je jučer helikopterom oba otoka. Zadnje što nam je preostalo bilo je podmorje. Pretpostavljali smo smo da je na kopno otišao preko trajektne luke Tkon, ali tu naš ronilac nije našao ništa.

Nažalost, danas je u moru trajektnog pristaništa Preko, ronilac otkrio vozilo s mrtvim vozačem. Kako i zašto, to će sada istražiti policija kojoj smo prepustili njihov posao, ispričala nam Jana Mijailović.

Policija je potvrdila da je pronađeno vozilo u moru s mrtvom, za sad neidentificiranom, muškom osobom. Policijskim brodom inspektori su otišli u Preko gdje će obaviti očevid.