Informaciju da Habuš "leti" s izborne liste Kukuriku koalicije nakon druženja s novinarima u Zadru građanima je potvrdila Vesna Pusić. "Od DIP-a smo dobili obavijest da jednog čovjeka možemo zamijeniti i odlučili smo da će Habuš odstupiti. On će o tome večeras u Varaždinu obavijestiti javnost", kazala je Pusić.

Bio je to Pusićkin komentar na tvrdnju Jadranke Kosor da je Kukuriku koalicija na slučaju Habuš poručila da je nekima sve dopušteno. "Moram razočarati premijerku. Nikome nije sve dopušteno, pa ni članovima Kukuriku koalicije", izjavila je Pusić.

Habuš se povlači s liste zbog "moralne odgovornosti", ali ostaje gradonačelnik!

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Varaždinu Habuš je kazao da se s liste za Sabor povlači zato što osjeća moralnu odgovornost. "Zbog svoje nesmotrenosti i neodgovornosti sam došao u neugodnu situaciju. Ovo su teški dani, i za mene i za moju obitelj", rekao je Habuš, prenosi portal eVaraždin.

Novinare je zanimalo namjerava li Habuš podnijeti i ostavku na mjesto gradonačelnika. "Moja je dužnost da do kraja odradim projekte koje smo obećali građanima u predizbornoj kampanji", odgovorio je Habuš, dodavši kako njegov mandat ionako ističe za 18 mjeseci. "Građani će za godinu i pol dana na biralištima reći jesam li trebao podnijeti ostavku", kaže Habuš.