Momak je dobro, baš sam pričao s doktoricom iz Korčule - bio je sretan kapetan Zdenko Radić, zapovjednik mb Liburnija, kad smo ga upitali za mladića kojemu je pozlilo za vrijeme plovidbe na dužobalnoj liniji između Dubrovnika i Rijeke, a iskrcan je u Korčuli.
Jadrolinijin brod isplovio je u nedjelju ujutro po plovidbenom redu u 8.30 sati iz Dubrovnika, dva sata poslije pristao je u Sobri na Mljetu, a oko 13 sati u Korčuli. Nakon iskrcaja putnika kojima je odredište bio grad Marka Pola i ukrcaja putnika koji su namjeravali do Hvara, Splita i dalje, Liburnija je isplovila i nakon nekog vremena počela je prava drama.

Petnaestogodišnjak, našeg podrijetla s australskom putovnicom, doživio je kolaps. Oko njega su se u brodskom salonu okupili putnici. Majka i rođaci s kojima je putovao u Starigrad pokušali su mu pomoći, nije reagirao, tražili su pomoć brodskog osoblja. Preko razglasa upućen je poziv putnicima s molbom da se javi liječnik, ako je na brodu.

Kap. Radić bio je u kontaktu s našim dežurnim službama. Liburnija je bila već sat vremena udaljena od Korčule na putu prema starogradskoj luci na otoku Hvaru.
- Među putnicima je bila norveška liječnica, savjetovala je hitnu intervenciju. Bio sam već spreman i za organiziranje helikopterskog prijevoza, ali sam s obzirom na situaciju procijenio da je najbolje da se vratimo u Korčulu.

U luci nas je dočekala medicinska ekipa Doma zdravlja iz Korčule, liječnica ga je pregledala na brodu i potom je odvezen kolima hitne pomoći. Srećom, sve je dobro završilo. Kolaps je posljedica alergijske reakcije, pojeo je nešto što je izazvalo alergiju. Njegova majka kaže da mu se to nikad prije nije dogodilo - ispričao nam je nakon svega kap. Radić.

Putnici, uglavnom turisti iz raznih zemalja, među kojima i potpisnica ovih redaka, s pozornošću i zabrinutošću pratili su s palube liječničku intervenciju u Korčuli. Mnogi od njih kasnili su na ukrcaj u druga prijevozna sredstva zbog povratka Liburnije u Korčulu, ali nitko nije grintao jer spašen je jedan mladi ljudski život. Svaka čast kapetanu i liječničkoj ekipi, zajednički je zaključak!