Grand prix Festivala klapa Zadarske županije Školjka 2011. i velika statua školjke pripala je zadarskoj muškoj klapi "Kaleta". Zlatna plaketa pripala je muškoj klapi "Biograd", ženskoj klapi "Čuvite" iz Gornjeg Sela na Šolti i ženskoj klapi "Kurjože" iz Podstrane.

Rezime je to dvodnevne manifestacija koja je započela u petak na središnjem trgu u Pakoštanima. Na prvoj festivalskoj natjecateljskoj večeri nastupile su klape Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Klape je procjenjivao tročlani žiri u sastavu Rajmir Kraljević, Ivo Nižić i Mojimir Čačija. Dvanaest klapa pjevalo je u akustičnoj školjci koja daje pjevačima dojam da pjevaju ispod volta, a jedino dva mikrofona odašilju zvuk, bez ikakve intervencije ton majstora, do publike.

Muškoj klapi Pakoštane, koja se nije natjecala već je suorganizator festivala, pripala je čast otvoriti večer s pjesmom "Kao da te ne volim". Nakon nastupa 12 klapa, dok je žiri zasjedao, nastupila je muška klapa "Bunari" iz Vodica, dobitnici prošlogodišnjeg Grand prixa.

Brončanu plaketu dobile su klape koje su osvojile između 70 i 79,9 (od ukupno 100) - ženske klape "Barufa" iz Zadra, "Uzorita" iz Sukošana i "Libar" iz Privlake. Srebrnu plaketu dobile su muške klape "Kadena", "Ardura" i "Kontrada" te ženske klape "Anima maris" i "Oršulice" iz Vodica. Zlatna plaketa pripala je klapama koje su osvojile više od 90 bodova, a to su muške klape "Biograd", "Kaleta" iz Zadra, "Cantus" iz Sv. Filipa i Jakova i "Dubrava" iz Šibenika. Ujedno, muška klapa "Biograd" osvojila je najveći broj bodova te joj je pripala mala statua školjke. S obzirom da su muške klape "Biograd", kao prvoplasirana, i "Kaleta", kao drugoplasirana, ostvarile najbolje rezultate u prvoj natjecateljskoj večeri, svoje sudjelovanje nastavile su i u drugoj koja je bila na nacionalnoj razini.
Pobjednici druge večeri

Na drugoj večeri održanoj u subotu nastupilo je deset klapa. Odlukom žirija, koji je bio u istom sastavu kao i u natjecateljskoj večeri u petak, srebrna plaketa pripala je ženskoj klapi "Tiramol" iz Korčule i muškoj klapi "Žrnovica". U srebrnoj kategoriji najbolje su klape "Kolapjani" iz Siska, "Braciera" iz Bola na Braču, "Putalj" iz Kaštel Sućurca i "Kvarner" iz Bakra.