ZADAR- Ima li kraja učestalim provalama u dječji vrtić Vruljica, pitala je jutros rano jedna ogorčena majka gradsku vlast, kojoj je postavila ključno pitanje granice tolerancije na opasnost po vrtičku djecu:

 

Jutros sam dovela djecu u vrtić i po čevrti put ove godine ostala neugodno iznenađena jer je OPET provaljeno u njega, ali ovaj put je bio u takvom stanju da ga nisu uopće mogli osposobiti za boravak djece u njemu!

Molim Vas odgovorite mi na pitanje do kada će Grad dozvoljavati ovakve stvari!? Tražili smo zaštitara pa se za to nema dovoljno novaca, pa video nadzor, nitko nam nije niti odgovorio na to, tete su nemoćne iako i same svjesne opasnosti nezagrađenog dvorišta i učestalosti provaljivanja u Vruljicu. Na idealnom je položaju za tulumarenje huligana koji su ovaj put otišli tako daleko da su uništili cijelu unutrašnjost vrtića - zidove, kuhinju (koja skrbi i o drugim vrtićima!), namještaj.

Kolika je Vaša tolerancija na opasnost po našu djecu!? Na ovom pitanju ću inzistirati ovaj put do kraja, odnosno do onog trenutka dok gradska vlast nešto ne poduzme na rješavanju tog pitanja. I samo još jednu stvar da napomenem - to je problem Vruljice od kada se izgradila - dvorište je uvjek bilo vikend oaza alkoholičarima, narkomanima i djeci koja doma nažalost nemaju roditelje koji se o njima brinu, a tete spremačice bi ponedjeljkom "češljale" dvorište i uklanjale boce, smeće pa i narkomanski pribor. Vrtić radi već trideset godina - zar to nije bio dovoljan period da bi se ovaj, nama roditeljima UŽASNO VELIKI PROBLEM adekvatno i trajno riješio!?