Tvrtka Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG (FMTG) otvara vlastitu akademiju. Tvrtka namjerava investirati više od pola milijuna eura u obrazovanje i stručno usavršavanje svojih zaposlenika.

- Stalnom ekspanzijom tvrtke odlučili smo se ustrajati u obrazovanju i stručnom usavršavanju naših zaposlenika, te smo stoga osnovali ovu jedinstvenu akademiju. Na taj ćemo način moći i dalje širiti rezultate koje postižemo s našim gostima i klijentima, kaže Otmar Michaeler, CEO tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group.

- Kod cjelokupne investicije u iznosu od 550 tisuća eura ne govorimo više samo o programu školovanja za pojedine zaposlenike, nego o istaknutom akademskom konceptu unutar turističke branše.

Program je koncipiran za sva područja SEnD od sobarica do vrhunskog kuhara u Falkensteiner Hotel & Spa Bleibergerhof prema Gault-Millau vodiču, preko kontrolora u tvrtci FMTG-Development pa sve do direktora tvrtke Michaeler & Partner, objašnjava Claudia Beermann, predsjednica Uprave za financije tvrtke FMTG.

Suradnja sa stručnjacima

U akademiji će se raditi na razvijanju "soft skill" vještina, koje se ne mogu naći u uobičajenim turističkim obrazovnim programima.

Falkensteiner akademija u tom će smislu surađivati s institutima kao što su Frankfurter Institute of Hospitality Management, Institut Ruhleder iz Bad Harzburga, Österreichische Weinakademie ili Pard Consult iz Beča.

Kod odabira trenera mogu računati i na profesionalce, poput poznate austrijske nutricionistice, autorice i televizijske voditeljce Sashe Walleczek.

Falkensteiner Group prisutan je u šest europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska, a trenutačno raspolaže s 28 hotela i rezidencija s četiri i pet zvjezdica, tvrtkom FMTG-Development i turističkim savjetodavnim poduzećem Michaeler & Partner.