ZADAR - Na tri i pol godine života iza rešetaka osuđen je jučer na Županijskom sudu u Zadru Željko Hunjet (45) i to zbog dva razbojstva u dvije zadarske trgovine mješovitom robom uz prijetnju nožem i u vremenskom razmaku od samo pet dana.

Posao Sudskog vijeća kojim je predsjedao Boris Radman u ovom slučaju nije bio težak jer je Hunjet priznao sve što mu se optužnicom i stavljalo na teret, a sve su činjenice bile potkrijepljene i iskazima svjedoka.

Upravo zbog toga pri odmjeravanju zatvorske kazne primjenjen je institut ublažavanja kazne, a u olakotne okolnosti Sudsko je vijeće još uzelo u obzir činjenicu da do sada nije bio osuđivan, da je narušenog zdravlja, otac petero djece, nezaposlen te da on i njegova obitelj živi u vrlo teško materijalnoj situaciji, jer i supruga tek povremeno radi kada uspije naći nekakav posao.

Što se pak, tiče otegotnih okolnosti sudac Radman je naglasio kako je pokazao odlučnost i upornost u razbojstvu i pljački jer je obje pljačke počinio u samo pet dana.

Izricanju presude jučer su prethodili završni govori te čitanje socijalne anamneze i pshijatrijskog nalaza i mišljenja u kojem je u zaključku pisalo kako je Željko Hunjet, kako kažu pravnici, "u trenutku počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv".

Hunjet je inače, otac petero djece i živi u izvanbračnoj zajednici. U pritvoru je od dana uhićenja u veljači prošle godine, a iza rešetaka će čekati i pravomoćnost presude. Pri izlasku iz sudnice gdje je presudu saslušao posve mirno, bez vidljivih emocija, sucu Radmanu je rekao: - "Hvala, doviđenja!".