U Poljskoj 43-godišnji Joso Crnjak iz Podgradine kod Zadra osuđen je na šest godina zatvora zbog šverca 32 kilograma kokaina. Podsjetimo, krajem 2009. godine protiv hrvatskog pomorca u Poljskoj podignut je optužni prijedlog zbog šverca 32 kilograma kokaina.

Naime, Crnjak je u poljskom zatvoru još od ožujka 2009. godine kada je policija pronašla drogu koju je pomorac prešvercao u kabini broda "Samutra" s kojim je došao iz Južne Amerike. Crnjaka je policija otkrila u gradu Gdanjsku u sklopu velike akcije presijecanja transporta droge iz Južne Amerike u Europu.

Drogu predao srpskom državljaninu sa hrvatskom putovnicom

Zadarski pomorac je navodno drogu u Južnoj Americi preuzeo od izvjesnog Dundovića iz Radovina te ga je skrivao u svojoj brodskoj kabini. Poljska policija ga je otkrila kada je kokain pokušao predati Milanu Kosoviću, srpskom državljaninu sa hrvatskom putovnicom.

Budući da je policija budno pratila sve mornare s toga broda, tako su krenuli i za Crnjakom koji je otišao sa broda i kokain spremio u prtljažnik Kosovićevog BMW-a. Njega su policajci nakon samo nekoliko metara vožnje zaustavili te pronašli drogu, dok su Crnjaka uhitili na brodu zbog njegovih otisaka prstiju pronađenih na paketićima kokaina.

Crnjak tvrdio da droga nije njegova

Crnjak je priznao kako je drogu predao, no tvrdio je i kako ona nije njegova nego je bio prisiljen preuzeti je i donijeti u neku europsku luku. Policajcima je tvrdio i kako nije znao što se nalazi u paketićima.