KRALJEVICA - Već dugo vrijeme najiščekivanija jahta, 50 metara duga i 30 milijuna eura vrijedna ljepotica nazvana "joyMe", vlasništvo kralja posuđa Philipa Zeptera, do kraja tjedna u Kraljevici će dobiti svoje prvo predstavljanje javnosti.

Tada se očekuje otvaranje velikog šatora u kojem se već neko vrijeme rade kozmetički radovi na impozantnom plovilu, pomno skrivenom od konkurencije, medija i brojnih znatiželjnika.

Posljednje zahvate došao je pogledati vlasnik, koji s obitelji, najbližim poslovnim suradnikom Blažom Bublom, direktorom tvrtke "Philip Zepter Yachts", i prijateljima čeka trenutak otkrivanja.

Jahta će, potvrdio nam je Buble, nakon kraljevičkog predstavljanja još 20-ak dana ostati u brodogradilištu. Nakon toga počinje njezina prva jadranska đita. - Za početak planiramo krstarenje tijekom kojega ćemo obići Hvar, Brač i Vis.

Uz vlasnika i njegovu obitelj, te najbliže suradnike, pridružit će se i prijatelji iz svijeta biznisa. Nakon odmora slijedi put u Monte Carlo, gdje će "joyMe" u rujnu imati promociju na najvećem svjetskom sajmu nautike - potvrdio nam je Buble.

Jahta će, kako smo je u Slobodnoj Dalmaciji ekskluzivno i opisali prije nekog vremena, na vanjskoj oplati umjesto uobičajene bjeline donijeti boje, obilje crvene, bijele, crne i žute. Krasit će je i iznimno moderno uređen interijer, te novi prostorni koncept, do sada neuobičajen za ovakva plovila.

Bez držanja kompromisa Buble i suradnici, uz stalni Zepterov nadzor, sve su dosadašnje koncepte doslovce pretumbali, pa je vlasnička kabina tako smještena na vrh, a teretana je dobila donju etažu.

- Ovo je jedan ludi brod koji će se zbog posebnog kolorita nadaleko primjećivati, a usto je i jahta za superluksuzni život. U svakom svom detalju je tome podređena - kaže Buble.

Jahta je zanimljiva potencijalnim kupcima, ali vlasnik o tome još ne razmišlja.

No, sigurno je nešto drugo, uskoro slijedi gradnja još veće Zepterove morske ljepotice, one od 85 metara, teške od 60 do 70 milijuna eura, koja će se također graditi na našim navozima.