ZAGREB/ZADAR - Vrhovni sud ukinuo je presudu 23-godišnjem Elvisu Šopiću, osuđenom na 30 godina zatvora zbog ubojstva zadarskog taksista Igora Ćustića, i odredio mu je ponavljanje suđenja na zadarskome Županijskom sudu.

Osim potvrde da je presuda ukinuta i da je optuženiku produljen pritvor, od glasnogovornika Vrhovnog suda Dražena Tripala nije se moglo doznati obrazloženje odluke jer ona još nije dostavljena prvostupanjskome sudu i strankama.

Optuženom Šopiću iz Raštevića, u blizini Benkovca, tako će se ponovno suditi na zadarskome Županijskom sudu, koji ga je lani početkom studenoga proglasio krivim za ubojstvo 30-godišnjega taksista i osudio ga na 30 godina zatvora. Sudac Boris Babić tada je presudio da je riječ o teškom ubojstvu počinjenom na osobito podmukao način.

Na presudu se žalio Šopićev branitelj po službenoj dužnosti Smiljan Bakočević.

Šopić je optužen da je 29. siječnja 2008. navečer u blizini benkovačkoga sela Korlata sa suvozačkog mjesta ubio taksista hicem u glavu iz skraćene lovačke puške, nakon čega je, kako bi prikrio zločin, zapalio automobil zajedno s truplom.