HVAR - Nakon što je prošlogodišnja prijava silovanja u Hvaru, koju je početkom kolovoza podnijela mlada Norvežanka, otočnu i cjelokupnu hrvatsku javnost podigla na noge, ništa manje neugodno nije iznenadila i vijest koja se u nedjelju pronijela gradom podno Španjole o silovanju mlade Engleskinje.

Policija je navodno između 2 i 3 sata zaprimila telefonsku prijavu od N. M. iz predjela 'Burak' da nepoznata ženska osoba na engleskom jeziku poziva u pomoć u neposrednoj blizini njezine kuće.

Postupajući po toj obavijesti policajci su izašli na mjesto događaja i legitimirali nekoliko mlađih muškaraca, no malo kasnije se u Policijskoj postaji Hvar pojavila turistkinja koja je prijavila silovanje svoje prijateljice, državljanke Velike Britanije.

Policajci su nakon toga svoju pažnju preusmjerili prema oštećenoj osobi, a već na prvi pogled se moglo vidjeti da je ozlijeđena po nogama, pa je radi pružanja prve pomoći prevezena u Ispostavu DZ SDŽ u Hvaru.

Zbog sumnje na izvršenje prijavljenog kaznenog djela mlada Englezina, stara oko 18 godina, je u jutarnjim satima prevezana u KB Split na daljnje pretrage, a po Hvaru se govori da je bila u pijanom stanju i da se kontakt s mogućim počiniteljima najprije dogodio u kultnom noćnom klubu 'Carpe Diem'.

Naravno, policija se dala u potragu za legitimiranim mladićima, a trag ih je doveo u hotel 'Arkada' jer se, prema neformalnim izvorima, radi o kadetima VK 'Mladost' iz Zagreba koji se nalaze na pripremama u Starom Gradu.

Osumnjičeni mladići koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela su, kako se priča po škoju, privedeni u Policijsku postaju Hvar, a po obavljanju kriminalističke obrade bit će sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Splitu.

Gradonačelnik Hvara, Pjerino Bebić, je u večernjim satima kazao da još ništa nije čuo o spomenutoj prijavi, ali da u svakom slučaju ako je to istina osuđuje takav postupak, jer nasilno ponašanje prema djevojci svakako zaslužuje najoštriju osudu.

Glasnogovornica PU Splitsko dalmatinske Marina Kraljević Gudelj obavijestila nas je da je situacija vrlo složena, zahtijeva detaljniju razradu te da će službenog očitovanja o događaju biti tijekom dana.