NOVI SAD - Osmogodišnja djevojčica ubijena je u subotu poslije podne u Starim Ledincima nedaleko od Novog Sada u Srbiji, piše Radio-televizija Srbije.

Policija je ubojicu identificirala kao 52-godišnjeg Mladena Ogulinca (52) iz Novog Sada te je za njime pokrenuta intenzivna potraga.

Prema riječima ravnatelja policije Milorada Veljovića, ubojica je djevojčicu prvo silovao potom je ugušio te pobjegao.

- Roditelji ubijene djevojčice su danas poslije 16 sati prijavili nestanak djeteta iz kuće, a ono je pronađeno u kući prijatelja M.O. (52) - izjavio je u ime novosadske policije Stevan Krstić. Dodao je kako dijete već tada nije pokazivalo znakove života, a tragovi silovanja bili su jasno vidljivi.

Kako javlja B92, ubijena djevojčica je bila u kući sa svojim četverogodišnjim bratom kada ju je osumnjičeni Mladen Ogulinac namamio da ode do njega u Ulicu Vuka Karadžića u Starim Ledincima kraj Novog Sada, gdje ju je silovao a potom i ubio.

Pretpostavlja se da se cijeli događaj desio oko jedan sat, dok su roditelji su bili na poslu. Uzrok smrti djevojčice se još uvijek ne zna, ali se pretpostavlja da je smrt nastupila uslijed gušenja.

- Djevojčica je pronađena mrtva, prekrivana lišćem sa krpom u ustima, to je sve što znamo, da li je ugušena nakon silovanja i kako, to ćemo vidjeti nakon obdukcije - izjavila je Tatjana Đurašković, istražni sudac na terenu.

Mještani Starih Ledinaca su za B92 izjavili da je Ogulinac i prije petnaest godina silovao jednu ženu iz mjesta i zbog toga je proveo neko vrijeme na psihijatriji, ali je ubrzo pušten. Dodali su i to da je bio čudan i da sa njim nitko iz sela nije želio da se druži.

Stravičan je zločin uznemirio mještane Starih Ledinaca te se velik broj stanovnika zajedno s policijom uključio u potragu za osumnjičenim Ogulincem.