ZADAR - U nedjelju 13. lipnja održat će se dopunski izbori za predstavnike nacionalnih manjina u predstavničkim tijelima i zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana. Zadarski HNS je tim povodom održao konferenciju za novinare na kojoj je pozvao svoje članove i simpatizere srpske nacionalnosti da glas daju predstavnicima Samostalne demokratske srpske strane.

- Županijsko predsjedništvo HNS-a donijelo je odluku da će u Zadarskoj županiji HNS podržati kandidate Samostalne demokratske srpske stranke te kandidatknji za zamjenicu župana Rajku Rađenović,

Pozivu Vesne Sabolić, predsjednice HNS-ove Podružnice Zadar pridružio se u ime koalicijskog partnera Stevan Atanasovski, dopredsjednik Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora Zadar. 

Sabolić je izrazila vjeru kako je će se Rađenović zalagati za promicanje prava manjina i utjecati na denokratsko ozračje te je opovrgnula kako je odluka o podršci  posljedica stranačkog dogovora. Također smatra da je nebito što je Rađenović politički anonimus.