ZADAR- Ne sjećam se jesam li joj rekao da ću je izbosti. Meni je žao i kajem se zbog toga što sam učinio. Bio sam bez posla i nisam imao novca kako bih prehranio petero djece i izvanbračnu suprugu, a nitko ne radi. Živjeli smo od 500 kuna socijalne pomoći.

Ja sam invalid i desnom rukom ne mogu ništa. Prije sam tri godine radio. Dijelio sam propagandni materijal za neke trgovine, a ostao sam bez posla prije osam mjeseci. Kad bih bio pušten na slobodu, najprije bi potražio posao. Postoji mogućnost da bi me zaposlili u jednoj autopraonici. Što se tiče pića, pijem po nekoliko piva dnevno kad me netko počasti i to ispred nekog dućana, ne u kafiću. Nakon što sam ostao bez posla, moja obitelj i ja nismo imali od čega živjeti i stalno smo se svađali - ispričao je jučer sa suzama u očima Željko Hunjet (45), Sudskom vijeću kojim je predsjedao Boris Radman na Županijskom sudu u Zadru.

On je optužen da je u razmaku od pet dana sredinom veljače ove godine s nožem u ruci prijeteći prodavačicama, opljačkao dvije zadarske trgovine mješovitom robom.

Dalje je nastavio objašnjavati kako mu najstariji sin ima 19 godina i trebao je ići na brod "navigati", ali mu to nisu mogli omogućiti jer nisu imali novca za potrebne papire.

- Druga djeca idu u školu. Mama i tata su mi umrli. Sestra i braća, također, teško žive. Žena je vezana za brigu oko djece i njihovo školovanje. Ona je jedno vrijeme radila sezonski u autopraonici. I njoj je teško naći posao - dodao je braneći se, Hunjet.

Jučer je svoj iskaz Sudskom vijeću dala i Ana Žepina, prodavačica kojoj je Hunjet zaprijetio stavivši joj nož pod vrat. Bila je vidno uznemirena, a na kraju se i rasplakala pojasnivši kako i danas zbog svega ima noćne more i osjeća veliki strah.

Marija Ivanić radila je u drugom dućanu koji je Hunjet opljačkao. Ona je imala "sreće" jer joj je on tada, također, zaprijetio nožem ciljajući vrat, ali kako je rekla, nije joj dotaknuo kožu.

Bio mi je poznat, ali ga nisam poznavala. Nakon nekog vremena prestala sam osjećati strah i sada ga više ne osjećam - rekla je mlada prodavačica.

Suđenje je potom odgođeno jer je Sudsko vijeće prihvatilo prijedlog Hunjetovog branitelja po službenoj dužnosti, Karla Surića da se za sljedeću raspravu obavi psihijatrijsko vještačenje optuženog, da se od Centra za socijalnu skrb izradi socijalna anamneza kako bi se razjasnile obiteljske prilike i materijalna situacija te podaci o njegovom zdravstvenom stanju.

Inače, za ovo je kazneno djelo Zakonom zapriječena kazna od najmanje tri do 12 godina zatvora.