ZAGREB - Nisam tenor nego bas-bariton i osobno sam mislio da je predsjednik Ivo Josipović klavir, ali on je truba - odgovorio je Andrija Hebrang na priopćenje iz Ureda predsjednika RH koje je bilo komentar HDZ-ove konferencije za novinare održane jučer u Saboru.

Na upit kako to da HDZ sada hvali bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, Hebrang je dodao kako preko njegovih usta ime Stjepana Mesića nije prešlo mjesecima, ali da je činjenica da je HDZ-ovo biračko tijelo prije isteka njegova mandata govorilo da će još žaliti za Mesićem.

Inače, Josipović u svojem priopćenju kaže da predsjednik RH ima ustavnu dužnost brinuti se o ukupnom funkcioniranju države pa u okviru toga i politički progovarati o pojavama koje ne smatra dobrima za Hrvatsku.

U priopćenju zato piše da će predsjednik nastaviti kritički promišljati hrvatsku političku scenu.

Smiješne političke diskvalifikacije koje je na posljednjoj novinskoj konferenciji izrekla skupina HDZ-ovih dužnosnika prerasla je već "od tri pjevača u mali zbor" što pokazuje određenu političku nervozu koja se očituje u svađama proizašlim iz nemoći rješavanja naraslih problema u državi.

Predsjednik Republike Hrvatske neće biti dio svađa nego će nastaviti raditi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima za dobrobit Republike Hrvatske.