ZADAR- Zadarska policija zaplijenila je 640 grama kokaina čija je trenutna tržišna vrijednost 320 tisuća kuna. 


Akciju, koja je trajala 20 dana, a kulminirala ovaj vikend, na konferenciji za novinare predstavio je vršitelj dužnosti načelnika odjela kriminalističke policije Gašpar Begonja, istaknuvši da je ovo prvi put da je policija došla do veće količine droga operativnim radnjama na terenu.
A teren je bio doista velik, od udaljenog i napuštenog otočića Škarda pored otoka Ista, pa do Zadra. Droga se transportirala redovnom brodskom i trajektnom vezom iz napuštene kućice na Škardi do stana kojeg je u Zadru koristio 32- godišnji M. Komač. Drogu su na otoku skrivali I. Smirčić (39) i 44-godišnji Z. Šolaja iz Koprivnice. 


Upravo je taj 44-godišnjak dragovoljno predao 615,2 grama kokaina iz kućice na otoku, dok je u zadarskom stanu pronađeno 23,4 grama kokaina te tri tisuće kuna i određeni iznos deviza.
To će mu biti olakšavajuća okolnost u daljnjem kaznenom postupku, istaknuo je zamjenik načelnika PU Ivan Gambiraža.
Sva trojica jučer su privedena istražnom sucu koji Smirčiću odredio jednomjesečni pritvor. Policija ih sumnjiči da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga za koje su dvoje njih već bili osuđivani.

Šolaja je dragovoljno predao drogu, kada je došao „pred zid". - Mi smo mu bez prisile i bez prijetnje predočili sve informaciju, imali smo pod nadzorom cijelu situaciju i on jednostavno nije imao izbora, pojasnio je Gambiraža.
Zna se da je droga bila namijenjena zadarskom tržištu, a odakle je stigla, trebalo bi se doznati u istrazi, najavio je Ante Lučić, voditelj odsjeka za kriminalitet droga.