ZADAR- U višesatnoj akciji policija je u Arbanasima zaplijenila 4,3 kilograma marihuane i 12 000 kuna, te će uz kaznenu prijavu za zlouporabu i preprodaju droga četvorica biti privedena istražnom sucu.

Neslužbeno doznajemo da su uhićeni Pino Jelenković, Dino Nikpalj, Mauricio Stipčević te 32-godišnji Marko Morić iz Zagreba.
Svi su, naravno, otprije poznati policiji zbog istog kaznenog djela, s tim da je jedan od njih bio zatečen u teškoj krađi.
Policija ih je zatekla u stanu, koji je koristio 27-godišnjak iz te ekipe, u trenutku kada su vagali i pakirali travu.

-Bili smo toliko brzi da nisu imali vremena za bilo kakav otpor, istaknuo je danas Ivan Gambiraža, zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske županije.
Policija će do privođenja završiti svoj dio posla, rečeno je na dašnjoj izvanrednoj konfrenciji za novinare. Za sad se zna da je vrijednost zaplijenjene droga 200 tisuća kuna. Pretpostavlja se da ju je donio Morić iz Zagreba, a vjeruje se da je bila namijenjena zadarskom narko-tržištu.

Iako ovo nije najveća zapljena trave u aranžmanu zadarske policije, Gambiraža je za javnost zajedno s voditeljem odsjeka kriminaliteta droga Antom Lučićem, predočio statistiku za ovu godinu.
Najveća zapljena bila je 11, 8 grama heroina, 19,9 grama kokaina, i simboličnu količinu različitih tableta.