je Nina Vujić iz agencije Ross Media Consulting.

U trodnevnom karnevalskom programu, kojeg stvaraju djeca zajedno s tetama u vrtiću, u organizaciji Radija 057 i pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije, predstavit će se polaznici brojnih vrtića, koji djeluju u sastavu Sunca i Radosti, ali i polaznici osnovnih škola, koji će prodefilirati gradom od Branimirove obale, Kalelargom do Arsenala. Sva tri dana povorke će se okupiti na Branimirovoj obali u 9.30.

U petak, 12. veljače, u Arsenalu će od 18 sati biti organiziran Karnevalić 057 otvornog tipa, što znači da su pozvana sva djeca, bez obzira koji vrtić ili školu pohađaju. U programa će nastupiti i popularni Jackues Houdek koji će zapjevati kao poseban gost. Svojim nastupima predstavit će se djeca iz nekoliko osnovnih škola; Zadarski otoci, Bokanjac i Bartol Kašić, te tri plesne udruge; Alba, Felicity i Tim.

Ove će godine male zadarske maškare imati i goste. U maškaranom veselju pridružit će im se „brački eskimi" koji su ove godine odlučili zaobići glavni karnevalski grad Hrvatske Rijeku te dolaze u Zadar.

- Trudit ćemo se da Karnevalić 057 preraste lokalne okvire, poručila je zadarskoj javnosti Igris Smrkinić, izvršna direktorica Radija 057 te je ujedno zahvalila svima na podršci.

Kako su posljednjih nekoliko godina dječji karneval pratile nepovoljne vremenske prilike, bilo je kiše, pa čak i snijega, ove su godine organizatori predvidjeli i takvu mogućnost pa će, u slučaju lošeg vremena, umjesto okupljanja u 9.30 na Branimiru, djeca doći u Arsenal i to u 10 sati.