ZADAR - Zadarska policija danas na više punktova provodi akciju provjere motociklista u prometu s ciljem postizanja bolje sigurnosti.

Posebnost ove akcije bila je u tome da su policajci nagrađivali savjesne vozače.

Ugodna iznenađenja, poput onih kojima smo svjedočili na ugibalištu za autobuse kod dvorane Jazine, motociklistima bi trebala biti podsjetnik da se pridržavaju prometne signalizacije i da u vožnji koriste kacige jer novčana kazna je najmanje zlo koje im se može dogoditi ne budu li se ponašali u skladu da Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

U prvih deset mjeseci 2009. godine u odnosu na prethodnu u Zadarskoj županiji zabilježeno je značajno pogoršanje stanja sigurnosti sudionika u prometu koji se kreću mopedima i motociklima. U 223 prometne nesreće poginulo je šest osoba, 58 ih je teže, a 99 lakše ozlijeđeno.

USB stick

Vozači koji su se pridržavali propisa nagrađeni su malim poklon paketom u kojem se nalaze USB stick od 1 GB, privjesak za ključeve, blokić i kemijska olovka. 

27 vozača u prekršaju

Tijekom akcije zaustavljeno je 27 vozača koji su bili u prekršaju. Osam ih je vozilo bez kacige, osam je upravljalo vozilom koje nema tehnički pregled, a osam bez vozačke dozvole. Dva vozača su upravljali motociklima s neprilagođenom kategorijom (imaju dozvolu za kategoriju B, a vozilo je iz kategorije A, dok jedan vozač nije ima vidno istaknute registracijske oznake.