ZADAR - Motel ‘‘Plitvice'', smješten između dva Maslenička mosta, ponovno je ponuđen na prodaju. Kako piše Slobodna Dalmacija, vlasnik australski Hrvat Ivan Strika je nakon neuspješne trgovine s Ivanom Jurjevićem prije godinu i pol dana odlučio ponovno potražiti kupca, ovaj put posredstvom agencija za promet nekretninama.

Motel ‘‘Plitvice'' izgrađen je sredinom osamdesetih u sustavu Nacionalnog parka Plitivička jezera. Početkom rata su ga zaposjeli srpski pobunjenici, potom su u njemu boravili unproforci, nakon akcije Maslenica koristila ga je Hrvatska vojska, a potom tzv. Rojsovi inženjerci koji su gradili temelje autoceste.

Ivan Strika koji u Canberri zidarski poduzetnik, kupio je motel za samo 200 tisuća DEM od Hrvatskog fonda za privatizaciju, no dugo nije poduzimao ništa oko obnove jer je motel bio izvan glavnih prometnih pravaca, navodno je čekao izgradnju porušenog Masleničkog mosta.

Lani je brat Ivana Strike Boro gotovo već dogovorio posao s Ivanom Jurjevićem koji je, osim motela za cijenu od 4 milijuna eura, trebao kupiti i zemljište zvano Lug veličine 36 hektara.

No Jurjević je odustao, a Strika je sada odlučio posebno prodavati poljoprivredni teren Lug na kojem su, inače, zgrade farme ‘‘Bokanjac'', a posebno motel. U oglasu za prodaju ovog motela naznačeno je da se radi o objektu od 6000 četvornih metara na terenu od 56 tisuća četvornih metara, a istaknuta je cijena od 2,5 milijuna eura.

U agenciji kažu da će uskoro prezentirati mogućnosti koje pruža ovaj motel jer su uočili da se za njega uglavnom zanimaju povratnici koji odustaju jer se baš ne razumiju u vođenje hotelskog biznisa.