ZADAR - Tijekom srpnja i kolovoza dežurni vrtići su Ciciban i Voštarnica, koji će raditi od 6.30 do 16.30. Ljetna shema rada kreće od 1. srpnja te će trajati do 31. kolovoza.

Naime, ostali vrtići odgojno -obrazovnih ustanova Sunce i Radost zatvaraju svoja vrata preko ljeta, kada se broj djece kojoj je potreban vrtićki smještaj naglo smanjuje.

Ana Dunatov, ravnateljica Sunca, je za Zadarski list rekla da se za smještaj u Dječjem vrtiću Ciciban za srpanj i kolovoz prijavilo 180 djece, koja će ovisno do dobi biti raspoređena u nekoliko skupina.

S početkom srpnja ljetna shema rada primjenjuje se i u "Radosti", gdje će tijekom ljeta biti dežuran Dječji vrtić "Voštarnica". Prema riječima Biserke Belić, ravnateljice Radosti, Voštarnica može primiti 140 djece, što će najvjerojatnije zadovoljiti potrebe za smještajem djece u vrtić tijekom ljetnih mjeseci. Naime, još nije poznat konačan broj prijava za srpnja i kolovoz, no ako on bude prelazio kapacitet Voštarnice, za mališane će se tijekom ljeta otvoriti još jedan objekt.

Inače, kako piše Zadarski list, u vrtićima se tijekom srpnja i kolovoza s djecom radi po posebnom programu. Ako to vremenski uvjeti dopuštaju, djeca se u dvorištu igraju vodom i različitim ljetnim rekvizitima poput kantica, lopatica, grabljica... Način plaćanja vrtića razlikuje od ostalog dijela godine, naime, nema fiksnog mjesečnog iznosa, već roditelji plaćaju po broju dana koliko ih dijete provede u vrtiću.