ZADAR - Nositelj liste za Gradsko vijeće HČSP Hrvoje-Srećko Matanović na današnjoj je konferenciji za novinare, citirajući stranačkog kolegu, novinara Hrvatskog lista i kandidata za gradonačelnika Splita Luku Podruga, predizbornu kampanju nazvao najprljavijom do sada. 

-HDZ I SDP su sijamski blizanci Komunističke partije Hrvatske, desno i lijevo krilo i svejedno je tko od njih vlada jer nikakvih promjena neće biti. Dosta je betonskih stranaka. Tu se samo radi o mikserima koji će dobivati poslove na auto cesti i nekim projektima. Pretvorili su politiku u komunalije iz koje izvlače basnoslovne provizije i stavili je u blato tako da se ona ljudima zgadila. Politika je postala mast, a ne čast i nije čudo da se poduzetnici guraju na liste ne bi li preko politike dobivali poslove za svoja poduzeća. Mi smo stranka vizije, a ne provizije, rekao je Matanović dodavši kako je HČSP protiv ulaska u Europsku uniju i za hrvatski nacionalizam.

-Nemaš li svoje nećeš poštivati ni tuđe. Kad se spomene ovaj pojam mnogima se diže kosa na glavi misleći da se radi o nacionalizmu ili još gorem, fašizmu. Nismo fašisti već Hrvati s punim nacionalnim identitetom. Svi oni koji hrvatski govore hrvatski pišu i još k tome hrvatski dišu, za nas su hrvatski nacionalisti, zaključio je Matanović.

HČSP na izbore izlazi i sa Županijskom listom koju će predvoditi negdašnji košarkaš Zadra Ivica Obad.