RIM - Torinska policija uhitila je 63-godišnjeg trgovačkog putnika i njegovog 41-godišnjeg sina pod optužbom da su počinili incest.

Otac je optužen da je 25 godina silovao kćer, kojoj su sada 34 godine, dok se sina tereti da je osim svoje sestre silovao i sve četiri vlastite kćeri od 6, 8, 12 i 20 godina te da ih je primoravao da prisustvuju njegovim seksualnim odnosima.

Ovaj stravični slučaj koji je potresao Italiju uvelike nalikuje na slučaj austrijskog monstruma Josefa Fritzla pa ga svi talijanski mediji i uspoređuju s njim.

No, za razliku od pravog Josefa Fritzla "torinski Fritzl" svoju je kćer silovao od njezine devete godine, držao ju je zatočenu u sobi bez prozora, a u školu je prestala ići s 13 godina. Također, svojim je incestuoznim ponašanjem služio i kao uzor svome sinu.

Prema navodina torinskog tužitelja, incestuozni otac imao je desetero djece, a uz zlostavljanu djevojčicu u kući gdje su se događali zločini živjeli su još njezina majka i troje djece.

"Obitelj se naoko činila normalna", rekao je torinski tužitelj dodajući kako zasad nema indikacija o seksualnom zlostavljanju ostale djece.

Iako su monstruozni otac i sin sada iza rešetaka, talijanski mediji pišu kako se cijeli slučaj mogao otkriti i puno ranije.

Naime, nesretna kći i sestra Laura (izmišljeno ime) je s 19 godina uspjela pobjeći iz kuće te policiji prijaviti da je brat seksualno zlostavlja. Roditelji su tada policajcima objasnili da nije baš uračunljiva, a nakon što je psihijatar ocijenio da je psihički labilna, istraga nije pokrenuta i djevojka je vraćena u roditeljski dom.

Istraga protiv oca i sina otvorena je prošlog listopada, kad je "Laura", nakon svađe s ocem, ponovno uspjela pobjeći i skloniti se u kući svoga strica. Roditelji su tada došli po nju i odveli je na policiju gdje je opet prijavila brata za silovanje. Policija je tada njezine optužbe shvatila ozbiljno i pokrenula istragu.

Prisluškivanjem obitelji policija je došla do dokaza za podizanje optužnice protiv oca, a otkriveno je da su uz Lauru silovane još četiri njezine nećakinje.

Nesretna 34-godišnjakinja trenutno se nalazi na psihijatriji, a njezin otac i brat niječu bilo kakve optužbe.