ZADAR - Djeca na toj zgradi znaju sjediti na krovu uz rub, a čuo sam da po istom krovu znaju voziti i role. Prestrašno je to što se dogodilo, prokomentirao je susjed nesreću na napuštenoj Dalminoj zgradi u izgradnji na Puntamici, a u kojoj je jučer padom s deset metara visine teško ozlijeđen 12-godišnji dječak D.Š.

Budući da je spomenuto gradilište neograđeno djeca mu mogu prići bez problema. Najčešća zanimacija im je crtanje grafita koji se mogu primjetiti gotovo u svim prostorijama čiji podovi su prepuni neograđenih rupa. Ipak, igra opasna po život sada je uzeli prvi danak. Naime D.Š. su polomljene obje ruke i natkoljenica i on je u utorak odmah poslije pada koji se dogodio oko četiri sata popodne operiran u zadarskoj Općoj bolnici. Iste večeri mu je napravljen i pregled ultrazvukom i stanje mu je, prema pričanju susjeda, sada stabilno.

-Ta zgrada uvijek nam je oduvijek stvarala problem, jer i moj sin se tamo igra, no dok se nešto ne dogodi, nitko ne reagira. Isto tako, radi se o omiljenom sakupljalištu narkomana, a u njoj žive i beskućnici, opisali su susjedi nimalo bezazleno okružje u kojem se igraju njihova djeca.

U prilog tvrdnjama susjeda govore i nakupine odbačenih narkomanskih šprica, a samo letimičan pogled po napuštenom gradilištu otkriva nemali broj rupa čija dubina doseže do desetak metara, ali i više. Upravo u jednu takvu, pao je i 12-godišnji D.Š.

Gradnja nikad dovršene zgrade započeta je još davne 1983. godine i to za ondašnju Dalmu. Međutim, netom prije rata radovi su stali, a zgrada je prešla u vlasništvo ljubljanske Emone. Danas, pitanje vlasništva spomenute građevine još u potpunosti nije razrađeno, no među među bivšim vlasnicima spominje se i splitski poduzetnik Željko Kerum koji ju je navodno potom prodao Milanu Koturu vlasniku tvrtke Duboko plavetnilo.