KARLOVAC - Na Općinskom sudu u Karlovcu Hrvoje Žužić (23) proglašen je krivim za izazivanje prometne nesreće u kojoj je 1. kolovoza poginula Ružica Pavić (19), a teško ozlijeđen Hrvoje Matijašić (22). Osuđen je na pet godina zatvora.

Sutkinja Elma Kaleb-Mamić dodala je da će Žužić ostati u pritvoru, te da će mu se dosadašnja četiri mjeseca pritvora ubrojiti u kaznu. Na današnjoj raspravi saslušan je maloljetni Hrvoje Ivanković, Žužićev suvozač u trenutku nesreće, čije je svjedočenje državna odvjetnica ocijenila proturječnim i prilagođenim Žužićevoj obrani. Čak je i branitelj okrivljenog Veljko Miljević u završnoj riječi istaknuo, kako je u postupku nedvojbeno utvrđena njegova krivnja, no, kako Žužić nije imao izravnu namjeru, što mu se također stavlja na teret.

Žužić je nesreću prouzročio upravljajući BMW-om 745 pod utjecajem alkohola od najmanje 2,15 promila, pri čemu se brzinom od 111 kilometara na sat zabio u stražnji dio automobila u kojem su se u istom smjeru vozili pokojna Pavić i njezin mladić Matijašić.
  Svoju krivnju još je jedanput priznao i sam Hrvoje Žužić, zamolivši obitelj stradalih za oprost.