ZADAR - Jučer su Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili 3 kaznena djela "Razbojništava" i 5 kaznenih djela "Teška krađa provaljivanjem" i 4 "Teške krađe provaljivanjem" u pokušaju, privedene 4 osobe, među kojima jedna maloljetna.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su 16-godišnjak, 19- godišnjak i dva 18-godišnjaka iz Zadra od kolovoza do prosinca na području grada počinili više kaznenih djela, u nekim slučajevima u paru, u grupi od njih tri ili sva četvorica zajedno

Tako su  24. kolovoza u Zadru, Ulici dr.Franje Tuđmana iznad parka Vruljica, u kasnim večernjim satima, 16-godišnjak, 19-godišnjakom i 18-godišnjakom, napali češkog državljanina, od kojeg su oduzeli oko 200 kuna.

U blizini Tehničke škole u Ulici Nikole Tesle 30. studenog, oko 22 h, 16-godišnjak i 18-godišnjak su napali 19-godišnjeg Zadranina, od kojeg su oduzeli mobitel. Isti je dvojac 4. prosinca u Ulici Grigora Viteza oko 22 h napao 15-godišnjaka otuđivši mu mobitel.

U noći s 20./21. studenog 16-godišnjak, 19-godišnjak i 18-godišnjak provalili su u kiosk "Tisak" u Ulici Petra Svačića, odakle su otuđili žvake, duhan za motanje i bombone. U istom sastavu 2. prosinca provalili su u kisok poduzeća "Smoking" na Obala Kneza Branimira odakle su otuđili cigarete, a 7. prosinca ponovno provaljuju u kiosk poduzeća "Tisak" u Ulici Petra Svačića kako bi se domogli slatkiša. U noći sa 7./8. prosinca provalili su u pekarnicu na Trgu Kneza Višeslava, odakle su otuđili registar kasu sa pologom u iznosu od 100,00 kuna. 

Navedena trojka počinila je i 4 "Teške krađe u pokušaju" u 4 kioska na području grada, a sva četvorica zajedno 9. prosinca su provalili u trgovinu "Mister Panino" odakle su otuđili piće, slatkiše, i kovanice u iznosu od 100 kuna.