Osamdesetu obljetnicu smrti Stjepana Radića zadarski HSS-ovci žele obilježiti na, kako je kazao predsjednik GO HSS-a Tino Festini, primjeren način i pred njegovim spomenikom.

Obilježavajući 79. godišnjicu smrti utemeljitelja HSS-a, danas je, u nedostatku adekvatnijeg mjesta, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Andrija Damjanović u pratnji polaznika HSS-ove Ljetne akademije koja s održava u Zadru, vijenac položio na početku ulice koja nosi Radićevo ime.

Bila je to prilika da Festini podsjeti je kako je njegova stranka još u veljači od Kulturnog vijeća grada Zadra zatražila postavljanje biste Stjepanu Radiću, te kako još uvijek nije stigao odgovor. Želja je HSS-a da spomenik Stjepanu Radiću bude na Branimiru ili kod Gradske knjižnice, no spremni su, kazao je Festini, prihvatiti i neku drugu primjerenu lokaciju.

- Mislimo da je Stjepan Radić zaslužio bistu u Zadru. U gradu Zadru nemamo adekvatan prostr na kojem bismo odali počast velikanu hrvatske političke povijesti. Postoji problem da se u gardu Zadru ne želi riješiti banalno pitanje tko je bio Stjepan Radić. Kao što znate, na svim pločama stoji povijesna zasluga pojedinca po kojem se ulica zove. Stjepan Radić je iznimka. Gradska uprava ne želi ga nazvati vođom i učiteljem hrvatskog naroda kako su ga nazvali njegovi suvremenici, istaknuo je Festini.