U Zadarskoj županiji danas je gotovo u isto vrijeme izbilo devet manjih ili većih požara, a najopasnijim se za sada čini na otoku Rivnju jer se požar, pošto je jučer zaustavljen, opet rasplamsao.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje i vlast u općini Preko pozivaju preko lokalnih radijskih postaja mještane i goste da se dragovoljno jave za pomoć u gašenju požara na susjednom otoku Rivnju.

Ugašen je požar u Crvenoj luci kod Biograda koji je izbio oko 13 sati i zahvatio borovu šumu u blizini autokampa. Požar na Velikom Rujnu na Velebitu, koji je također izbio oko 13 sati, još gori, a osim pripadnika dragovoljnih vatrogasnih postrojba gase ga i pripadnici zadarske Javne vatrogasne postrojbe.
Gori i u Debeljaku kod Zadra, gorjelo je u Vrsima kod Nina, a požar u Zemuniku Donjem je, po najnovijim podatcima, pod nadzorom, ali je na trenutke prijetio kućama.

Zapovjednik zadarskog JVP-a Željko Šoša kaže da su sve snage te postrojbe raspoređene na terenu diljem Zadarske županije gdje god gori. U pomoć su im priskočile i zračne snage, prije svih kanader.