Ponukani onim što se u našem prekrasnom gradu događa već godinama a posebno posljednjih mjeseci i dana, moramo vas obavijestiti o nagrđivanju javnih površina i nepoštivanju osnovnih zakonskih pravila o građenju i izmjeni izgleda javnih površina.
Svi smo svjedoci tihog rata koji se vodi između poglavarstva Grada Zadra i zadarskih ugostitelja zbog visokih naknada i uređivanju i dovođenju u red propisa o korištenju i plaćanju javnih površina(u njihovom slučaju štekata).

Pa kad su se već gradske vlasti postavile tako autoritativno prema svim zadarskim ugostiteljima koji su najveći davaoci poreza u gradu Zadru i koji zajedno broje više od 3000 zaposlenih,kako je onda moguće da se pored svega toga pojedincima tolerira da od ovog grada rade cirkus!!!


Prenamijenjeni dućan cipela na Kalelargi,Široka ulica 12(bivši Transporter),vlasništvo albanskog poduzetnika koji je poznat javnosti kad je prije 20-ak dana pokušao srušiti zid zgrade kako bi si omogućio izlaz na drugu stanu dvorišta bez ikakve građevinske dozvole, u subotu, 24.03 je na istom tom mjestu sagradio DIMNJAK u roku od 3 sata te potom raspustio radnike kao da se ništa nije dogodilo! Mislimo da ovo već ima temelj za izlazak i policije na teren u centru grada!!!


Inače za vašu informaciju,dozvola koja je dobivena, je poprilično sporna budući su neki od stanara bili gotovo ucijenjeni od stanovitog gospodina koji je navodno predstavnik zgrade, koji je jednu od stanarki doslovce ucijenio da potpiše papir o pristanku stanara za izgradnjom dimnjaka,mada većina stanara uopće nije ni pristala na to.
Kako je moguće da se u ovom gradu raznim ljudima dopuštaju svakakve stvari dok se domaćima ne dopušta ni osnovno poslovanje???


Drugi poduzetnik, romskog porijekla iz Poreča,uzeo je u zakup prostor u ulici Mate Karamana, nasuprot Maraskinog dućana te stoljetnu fasadu zgrade ofarbao u neprikladnu boju te iako su komunalni redari izašli na teren i o svemu obavijestili restauratoricu gospođu Magaš koja je donijela odluku o vračanju u prvobitan izgled,fasada još uvijek nije uklonjena već se i s druge strane priprema farbanje zida u još neprikladniju boju.
Pa dokle ovo ide???
Hoće li sutra netko podići šator za koze nasred Kalelarge??


Gospodo gradski vijećnici,pročelnici i načelnici,zapitajte se da li ste izabrani od strane građana da primate svoje plaće i donosite odluke o zakonima z za koje ne znate ni osnovne definicije ili s te tu da bi predstavljali građane grada Zadra i zajedničkim odluka utjecali na kulturni,sportski,ekonomski i gospodarski razvitak!?

 

 

U Zadru, 24.03.
Grupa savjesnih građana!