Ovim putem željeli bi izraziti podršku radnicima Željezare Sisak te svih njenih tvrtki satelita koji su se odlaskom tvrtke CMC našli egzistencijalno ugroženima.

Unatoč svim stradanjima i nepravdama od strane srpskog agresora nanesenim stanovništvu sisačkog kraja tijekom Domovinskog rata Željezara Sisak egzistirala je i proizvodila ,među ostalim i dijelove nužne za izradu oružja korištenog u obrani Hrvatske te je kao takva zaslužila intervenciju države i njenih instrumenata kako bi se očuvala radna mjesta toga Grada.

Mediji u suvremenom i globaliziranom svijetu u kojem su informacije bogatstvo imaju krucijalnu ulogu u prenošenju istih pa nažalost i u kreiranju te dezinformiranju javnog mijenja stoga je njihova uloga u ovom slučaju presudna. Podsjetili bi da je Hrvatska dana 4. prosinca ove godine dobila nove sluge naroda i nositelje funkcije izvršne vlasti na kojima je odgovornost u ovom slučaju te ih na istu treba neprestano upozoravati.

Aktualnosti tipa stanja u HNS-u koje se preferiraju u medijima ovih teških dana za radnike Sisačke željezare služe isključivo kao sredstva za odvraćanje i bildanje mišića novoizabranih sluga naroda nad pobijeđenima u istom tom HNS-u i to građanskom hrabrošću odgovornih pojedinaca a ne nikakvim zaslugama glasnih pravednika. Vrijeme opravdane kritike, teoretiziranja i moraliziranja je prošlo,trenutak je je da se povuku konkretni i odlučni potezi a na medijima je da ostanu dosljedni svojoj ulozi glasa naroda te korektora vlasti.