Novi ravnatelj ustanove Zadarski sport, jučer je podnio i izvještaj o poslovanju za 2022. godinu kada je ravnatelj bio Jurice Dilber.

On se rijetko kada pojavljivao pred vijećnicima, pa je dolazak Žilaveca koji ima iskustava paljbe vijećnika kada je bio direktor KK Zadar jučer bio obećavajući, kako je to ocijenio SDP-ov vijećnik Nino Mrčela.

Iz tog iskustva, novi ravnatelj Zadarskog sporta, naučio je i kako ne odgovoriti na pitanje vijećnika.

Jedno je što nije znao, a drugo što nije htio.

Vijećnik Ante Rubeša prvo je ustvrdio kako Žilavec ne snosi nikakvu odgovornost za poslovanje JU Zadarski sport u 2022. godini. Zato je njegovo prisustvo za govornicom Rubeša iskoristio za pitanje repova iz KK Zadar. Ali nije dovršio misao:

- To što ste vi ovdje, meni potvrđuje da svatko onaj koji se od strane HDZ-a, nalogodavca bavi kriminalnim radnjama, tako što ste pretplaćivali najam hotelskih soba za košarkaše, može biti... Ponovit ću, jeste li radili po nalogu ili ste svjesno pljačkali KK Zadar, pitao je Rubeša.

HDZ-ov Davor Karlović odmah je sa superlativom o Mocirama i Zadarskom sportu želio neutralizirati Rubešin upit. Slično je bilo i kod poslovanja HNK Zadar, kada je Karlović koji nije vidio kazališta, ustvrdio kako su sve predstave rasprodane, što je demagoška laž.

Vijećnik Mrčela pitao je Žilaveca tko ima koristi od najma teretane, i padel terena i kafića. Novi ravnatelj Žilavec u ponovnom izlasku za govornicu nije se mogao sjetiti kako se zove firma koja drži kafić i padel terene te je obećao vijećnicima naknadno dostaviti tu informaciju. Tvrtka Triginta Tribus iz Zadra smještena je na adresu Ravnice 2, gdje im je Zadarski sport ustupio prostor teretane. Pod kojim uvjetima, to Žilavec nije odgovorio.

Gospodinu Rubeši je zahvalio na toplim riječima. 

- Meni je drago što on ima svoje mišljenje, tako je s vijećnikom Akcije mladih komunicirao ravnatelj Zadarskog sporta.