Je li financiranje HNK Zadar, privatnog kluba kojeg su posljednjih dana napustili Iva Bokanović i Krešimir Santini, s 300 tisuća eura godišnje, nepošteno prema drugim klubovima u kojima također treniraju zadarska dica? Ovo pitanje postavio je na sjednici Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Enio Meštrović, ističući kako se Grad Zadar obvezao kroz sljedećih 15 godina u tuđu imovinu uložiti 4,5 milijuna eura.

- Što je s drugim zadarskim klubovima, jesu li oni nedostojni takve pomoći. Tražit ćemo povećanje za sve klubove gdje treniraju zadarska dica. Ovako ste dali prioritet privatnom klubu u kojem grad ima 25 posto na osnovu ulaganja tri puta većih udjela, konstatirao je Meštrović.

Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je kako Grad pomaže svima. HNK Zadar ima veća sredstva od drugih jer djeca igraju u 1. HNL i taj natjecateljski sustav odgovara uloženim sredstvima, a ako ispadnu i budu „igrali s Murvicom", ta sredstva će biti manja.

- Govorimo o financiranju privatnog kluba koji nije u rukama Grada Zadra. Zašto bi oni imali prioritet i kako ćete smanjiti financiranje ako se grad obvezao? Naši drugi klubovi dobivaju pomoć, ali nedovoljnu, škole nogometa ne mogu same plaćati termine i grad ih je blokirao. To su naša dica, nema veze ako su ova naprednija. Ne mogu ovi dobiti 3.000 eura, a oni 300, upozorio je Meštrović.

- Sve su to zadarska dica i ona imaju identične uvjete. Kako igra Zadar, tako Zadarnova, Zara, sve identično grad Zadar sufinancira, ali svi klubovi moraju plaćati svoje obveze. Ne može se dopustiti da se gomilaju dugovi pa da grad pokrije, rekao je Dukić.

Inače, baš je HNK Zadar nagomilao dugovanja prema Višnjiku prošle godine, pa je grad intervenirao i cesijom uplatio Višnjiku 700 tisuća kuna.