U subotu, 25. studenog, Taekwondo klub Plovanija Zadar nastupio je na natjecanju Kup Marjana 2023 u organizaciji taekwondo kluba Marjan iz Splita. Na natjecanju klub su predstavljali zadarski članovi u konkurenciji Kick, Mlađi Kadeti i Juniori. Ovo je prvo natjecanje gdje su uključili i svoje najmlađe natjecatelje u kick-u. Lara Strsoglavec , Benjamin Brkljača, Viktoria Čačić, Mia Milić i Manuela Paić su najmlađi natjecatelji koji su izborili vrhunske rezultate, te su u konkurenciji djevojčica izborili 2. ekipno mjesto što je velik rezultat s obzirom na konkurenciju.

Važno je naglasiti kako našim najmlađim sportašima pristupamo pažljivo u skladu s njihovom dobi i razvojnim fazama, poručuju iz kluba. Treneri i roditelji su tako ključna uloga u podršci djece, bez obzira na rezultate natjecanja. Ovog puta rezultati su bili i bolji od očekivanih, tako je : Lara Strsoglavec osvojila srebro (2. mjesto), Benjamin Brkljača srebro (2 mjesto), Viktoria Čačić zlato (prvo mjesto), Mia Milić broncu (treće mjesto) te Manuela Paić je za 4 boda razlike izgubila ulazak u polufinale ali predhodne pobjede su također bile odlične.
U konkurenciji mlađih kadetkinja -33 kg Leona Lleshi nastupila je u A konkurenciji do crnog pojasa, zaustavljena je borbu prije polufinala. Mlađi Kadeti -51 kg Maks Baraba u polufinalu slavio je pobjedom, no zbog ozljede nije uspio nastupiti u finalnoj borbi te je tako osvojio drugo mjesto (srebro). Juniorka -55 kg Nika Kulaš u jednoj od najtežih kategorija zasjela je na 3. mjesto i osvojila broncu. Juniori -68 kg Šime Buovac u finalnoj borbi osvojio je zlato.
S natjecanja smo se vratili sa 7 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce.
Rezultatima smo zadovoljni kako naših najmlađih natjecatelja tako i starijih jer je ovo natjecanje natjecanje A klase i jedno je od najtežih.
Iduće natjecanje je već ovaj vikend u Širokom Brijegu u BIH, te odmah nakon toga krećemo na natjecanje u Zagreb na Maksimir KUP gdje će uz velike i najmlađi imat priliku ponovno nastupiti.