Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Dino Martinović komentirao je prepisku djelatnika KK Zadar koja je izišla u medije, a u kojoj se iznose detalji o prijavama za direktorsko mjesto kluba, odnosno tvrdnja kako će se natječaj poništiti bude li se na njega javio samo bivši direktor David Gunjević.

Martinović kaže kako je žalostan da privatne prepiske dolaze u medije gdje im nije mjesto i da se od strane medija tumače na potpuno krivi način kako bi se plasirale bombastične priče koje štete KK Zadru.

 
-U ovom slučaju radi se o whats app grupi koja služi kako bi kolega Kljajić i ja pomogli savjetima operativnoj marketing službi KK Zadra. Radi se o mladim dečkima kojima smo se stavili na raspolaganje kako bi pomogli unaprijediti marketinške i PR procese u Klubu. Ovom prilikom jedan od njih se ponio izuzetno neprofesionalno i proslijedio je tu komunikaciju u krive ruke koja je završila u medijima. Naime, u tu grupu došao je upit kako da odgovore na novinarske upite vezane za natječaj za direktora o nastavku selekcijskog procesa nakon isteka roka za prijavu. Odgovor koji su dobili je da će se nakon isteka roka prijave sazvati sjednica NO-a na kojoj će se odlučiti o daljnjem tijeku selekcijskog postupka.

S obzirom da je g. Gunjević bio jedini kandidat, ja sam ih kao prve ljude marketinga Kluba pripremio na izgledni scenarij da će NO vjerojatno poništiti natječaj ako g. Gunjević bude jedini kandidat. To je bio moj osobni stav kojeg ću predložiti ostatku NO-a na sjednici o kojoj će se NO izjasniti. S obzirom da je bivši direktor smijenjen 27. veljače, prije nepunih 9 mjeseci, te mu je isplaćena ugovorna otpremnina, ja sam zaista uvjeren da je to jedini logični scenarij koji je sasvim normalan u poslovnom svijetu kad se bira novi direktor, kaže Martinović.

Posebno se komentirala rečenica koju je napisao, da Gunjević ima šanse ako se u međuvremenu upisao u HDZ.

- Ono što sam napisao vezano za učlanjivanje u HDZ je bila šala za internu namjenu koja je trebala ostati u toj whats app grupi. Vjerujem da svi koji poznaju g. Gunjevića i njegov stav prema HDZ-u, razumiju da je to bila samo sarkastična šala. Pozicija direktora KK Zadar nije nipošto politička funkcija i pripadanje bilo kojoj političkoj opciji nije prednost niti ne daj bože uvjet za imenovanje direktora KK Zadra. Vjerujem da tu činjenicu potvrđuje i to što je jedina prijava došla od g. Gunjevića, a ne od nekog drugog kandidata koji ima bilo kakav politički background. Ovo isto pojašnjenje nastale situacije sam iskomunicirao i prema ostatku NO-a, a detaljnije o cijeloj situaciji kao i izboru direktora, raspravljat ćemo na sjednici NO-a idući tjedan na kojoj će jedna od tema biti i moj mandat koji ću staviti na raspolaganje i glasanje, kaže Martinović, koji se ispričava navijačima i simpatizerima zbog poruka koje su krive interpretirane, „na način da izazovu štetu Košarkaškom klubu Zadar".